MYE Å SNAKKE OM

Kvinnene som er på språkpraksis i frivillighetssentralen i Halden besøkte  kvinnegruppe i Sellebakk. Zarah til venstre på bildet møtte kurdiske Nihayet som er en av over 20 kvinner fra mange ulike kulturer som møtes hver måned i frivillighetssentralen på Østsiden i Fredrikstad.

NY KOKK HVER MÅNED
Kjøkkentjenesten til kvinnegruppa går på omgang og tirsdag kveld sto kurdisk mat på menyen - Briani, som er en  varm rett med salat, kylling, ris, ristede mandler, poteter m.m...

BLE KJENT
25 kvinner rundt to bord fant fort tonen og hadde mye å snakke om i de to timene samværet varte.
Et forsøk på et lysbildeforedrag med planter og fugler med tanke på den nært forestående... våren -  ble noe amputert ved at en lyspære manglet, men dette la slett ikke noen demper på småpraten, diskusjonene og latteren rundt bordene.

KOMMER TIL HALDEN
De tre kvinnene som til daglig går på norsk-kurs i Halden, Zarah, Hawo og Fatmire, samt Anne-Lise og Wenche fra frivillighetssentralen hadde en hyggelig og morsom kveld.
"Fredrikstad-gjengen"  fikk et innrammet foto av Fredriksten festning. En hadde besøkt festningen i Halden to! ganger, de andre ville svært gjerne komme til Halden.
Vi inviterte hele gjengen til Halden når gresset er grønt og sola skinner. Vi velger oss mai.

FIKK OPPSKRIFT OG FANT VEIEN TILBAKE
"Halden"-damene slet litt med å finne veien til Sellebakk og frivillighetssentralens hus. Vi var lenge "på rett spor" men rotet oss litt bort etter først å ha stolt på enkelte (menns) veibeskrivelser, til venstre opp her og forbi Rema, viste seg å være til høyre ned og foran skobutikken.
Sjåføren hadde ikke briller, men Zarah så skiltet, Hawo pekte, Fatmire gikk rett på og Anne-Lise mente hun var helt trygg og i godt selskap og da måtte vel alt bli bra.
På invitasjonen sto det kl.18.oo
Vi parkerte 17.57  Strålende!

Vi kjørte selvsagt rett venstre tilbake og sto litt og ventet på tuting i neste veikryss. Og som det tutet, bilen bak oss, fordi vi sto stille.... og dermed hoppet vi videre og mot Svinesund bar det...  helt til Halden og Takk for turen.

Oppskriften på de små gode kakene tok vi med og skal lage iranske kokoskaker og servere på jubileumsfesten 1.mars.
Må bare skaffe tørrmelk, melis og kokos og huske at de bare skal stå i 15/20 minutter. Men var det en og enhalv kopp tørrmelk og 2 kopper kokos???.........og..

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.