UKE 42 Loppemarked avholdes på Frivilligsentralen til inntekt for TV-aksjonen - lørdag kl 11-16.
Kakebaking for konsert på Brygga Kultursal til inntekt for TV-aksjonen - søndag. Flere bøssebørere ønskes for å være med og gå i sentrum.!!! 
Halden Frivilligsentral tar gjerne i mot nye henvendelser fra alle som ønsker et samarbeid i den spennende og mangfoldige frivilligheten.
Det er stort sett noen til stede på frivilligsentralens kontor hver dag og aller sikrest er det å gjøre en avtale på forhånd hvis du vil snakke med daglig leder. Kontortiden kan variere. For å holde følge med de frivillige og hele mangfoldet av aktiviteter og gjøremål er ikke dette stedet for tradisjonell fast kontortid. Men kommer du innom mellom klokka 10 og 14 er det sikrest å treffe noen. Daglig leder har kontor, med inngang fra Nils Ankers gate, men skulle du komme til stengt dør her, er det sikkert en annen dør som er åpen for deg, for eksempel hoveddøra fra Violgt. 14, eller fra vår hyggelige bakgård. Velkommen til å ta kontakt!
69 17 64 82 er Frivilligsentralens telefonnummer. Her kan du også legge igjen beskjed på en telefonsvarer,  om vi skulle være opptatt når du ringer. Det er også mulig å treffe oss på tlf 69 17 48 36 eller 91635173.
Det kan være at du treffer Thomas når du ringer. Han er i arbeidspraksis fram til midten av desember. Bjørg er en annen frivillig telefonvakt og som du ganske sikkert også ofte kan treffe på huset.

Mandag 17.oktober  
Visegruppa 1881, øvelse i whiteboxen
11.30 Høytlesning, Solheim. Leseombud; Reidun Hartviksen,
kveld:
17.00 Bra-bandet, whitebox
18.00 Møte, Lions
18.00 Møte, LEVE
   
Tirsdag 18.oktober
10-12 Besøksgruppe på Halden sykehjem. Tirsdagklubb/4.avdeling   
10.30-13.00 Seniornettklubb, ansvar; Reidun H. og Bjørn M. J. m. flere
kjøkkenansvar; Izolda
15.30-17.00 Møte Besøksgruppene, planlegging, diverse.
kveld:
19.00 Halden Sjakklubb

Onsdag 19.oktober
Daglig leder, nettverksmøte i Sarpsborg 9-13
11-14 Hobbygruppe/Strikkeglede
14.00 Samarbeidsmøte, Lesesalongen "Les og Lytt" , Whitebox
16-17.30 Besøksgruppe, Karrestad, Lite og Reidun L   
   
Torsdag 20. oktober
Daglig leder, "studietur" 9-14
11-13 Malegruppe
14-16 Leksehjelp
kveld:
18.00 Internasjonal Kvinnegruppe, håndarbeidskveld og arbeidskveld før lørdagens loppemarked

 
Fredag 21.oktober
08.30 oppmøte for frokost/kjøkkengjeng
ansvar; Frode, Zia og flere
9-11 Frokostklubb
11-12 Frivillig turgruppe (til Biblioteket...)
16-17 Linedance, Kulturskolen
17 og hele kvelden: Arbeidsgruppe som forbereder morgendagens loppemarked.

Lørdag 22.oktober
kl 10.00 Oppmøte for dugnadsgjengen
11-16 Loppemarked og kafe til Inntekt for TV-aksjonen, ute og stuene
hele dagen: Musikkseminar - Whitebox (ansvar; Dennis)

Søndag 23.oktober
kl 14.00 Lesesalong i Konservativen. Møt Arild E. Syvertsen og Trond Enger som presenterer "Skipshistorier fra de syv hav"
kl 15.00 Oppmøte for bøssebærere som skal gå for Frivilligsentralens ansvarsområder i sentrum. Oppmøte på Rådhuset mellom kl 15 og 16, der man får utdelt bøsser.
Ettermiddagen: Forberedelser til kaffe og kakesalg under konserten i Brygga Kultursal.
kl 18.00 Konsert Brygga Kultursal
 
   
Frivilligsentralen er møteplassen for en allsidig frivillig sektor i lokalsamfunnet og vil formidle kontakter på kryss og tvers, til beste for alle som bor i nærmiljøet. 
Har du et ønske om å bli mer aktiv, komme inn i et fellesskap og bruke noe av tiden til å gjøre noe du virkelig har lyst til? Frivillig arbeid gir tilhørighet og selvtillit.
Vil du gjøre en humanitær innsats i lokalsamfunnet? Har du et ønske om å bli medlem i en forening, eller starte en ny?
Vil du starte en gruppe, en aktivitet eller kan tenke deg å lære bort noe? Eller kanskje du leter etter noe som passer for deg?
Friviligsentralen har lokaler til utleie for oppstart av grupper og forskjellig møtevirksomhet innen frivillig sektor. 
Du har en unik mulighet til å gjøre en forskjell for deg selv og andre, ved å ta sjansen på å melde deg som frivillig og stille opp også for andre og samtidig få "i bøtter og spann" tilbake.
Som frivillig er det du selv som bestemmer hvor mye tid du vil investere i din egen nettverksbank og hva du vil bidra med.

Velkommen til Halden Friviligsentral i 2011, året da Europa (EU) skal fokusere på frivillghet. Det er selvsagt mye og hente og lære, da frivilligheten favner bredt innen kultur, idrett og folkehelse.
Sammen med offentlig og privat sektor vil også frivillig sektor fortsette med å gjøre sin del av jobben til beste for samfunnet.

Det er visse signaler om at en synkende andel av befolkningen i Norge gjør en frivillig innsats. Mens 58 prosent av befolkningen drev frivillig arbeid i 2004 var den sunket til 48 prosent i fjor. Nedgangen kan ha sammenheng med at samfunnet vårt blir mer indvidualisert... og andre faktorer. Det er dessuten gruppen unge menn som uteblir fra frivilligheten. Dette ønsker Halden Frivilligsentral å gjøre noe med lokalt. Derfor ønskes alle initativ velkommen, der vi kan invitere denne gruppen til større deltakelse!!
Den frivillige innsatsen i lokalsamfunnet i Halden utgjør totalt et svimlende høyt antall timer og mange, mange årsverk.
Men først og fremst er det morsomt, utviklende og meningsfullt.
Halden Frivilligsentral håper også at 2011 blir et innholdsrikt frivillighetsår og ser positivt på at frivilligheten løftes på den politiske agendaen, fra Brussel.    
 
Frivilligsentralen i Halden har en ansatt daglig leder i 100% stilling; Wenche Erichsen.
Frivillig telefonvakt er som oftest; Bjørg Jørgensen.
Frivilligsentralens styreleder i 2011/2012 er Nils Vattekar. Nestleder; Ann-Kristin Grødahl 
Styremedlemmer; Reidun Ingerø, Terese Engedahl, Erling Günther. 
Vara; Kari Megrund, Tor Hveding, Placie Gnaly.

Faste brukere av Frivilligsentralens lokaler på dagtid; Visegruppa 1881 (øvelser mandager)  Leksehjelp flere dager  Hobbygruppe (hver onsdag), Malegruppe (annenhver torsdag, Helt halv Tolv (annenhver torsdag, Jazzcafe (ca en lørdag i mnd, "Livskvalitet for eldre"-kurs i samarbeid med Lions, starter etter behov. Linedance(fredager/Kulturskolen) Diverse

Faste brukere av Frivilligsentralens lokaler på kveldstid; BRA-bandet (hver mandag)ADHD-forening (en mandag pr mnd), Halden sjakklubb (hver tirsdag), Pytt i Panne, folkemusikk og visegruppe (annenhver tirsdag kveld/shitebox) Visegruppa 1881 (enkelte mandager/form/Whitebox) Angstringen (etter behov)   Sesam Filmklubb (annenhver onsdag)  Lions (en mandag pr måned) Thyriodia-forening (en torsdag pr mnd) Internasjonal Kvinnegruppe (hver torsdag/starter i februar) Blindeforbundet Halden lokallag (en torsdag pr mnd) Styret (møter dag/kveld) Klassiske konserter/andre konserter ,  Natteravnene Halden Diverse møter, dugnader, med mer. 


Forklaring: Med Kontoret menes daglig leders kontor.  Daglig leder er den eneste ansatte på Frivilligsentralen og koordinerer virksomheten og utleie av lokalene.
Åpningstiden til kontoret angir tidspunktet som daglig leder er tilstede, eventuelt en frivillig, som er "vertskap" på huset og ansvarlig for å ta telefonen.

Frivilligsentralens telefonnummer er: 69 17 64 82, eller via Halden kommune: 69 17 48 36

Det er ofte aktivitet på huset, selv om ikke kontoret er betjent. Det kan være aktivitetsgrupper, øvelser, dugnader, møter eller lag og foreninger som har avtale om å bruke Huset.

N.B. Endringer kan forekomme og meldes hver uke på hjemmesiden/kalender og ved oppslag i Violgata 14.     

FELLESSKAP GIR STYRKE -  Prosjektet "Fellesskap gir styrke"  - fortsetter som et lokalt samarbeid mellom helsepersonell/Halden kommune og Frivillighetssentralen - for supplerende frivillig innsats overfor alvorlig syke og pårørende.
Alle henvendelser til Frivillighetssentralen 69 17 64 82/69 17 48 36,  Wenche Erichsen.

SORG OG OMSORG er et samarbeid mellom flere instanser i kommunen, Den Norske Kirke, Human Etisk Forbund, Sanitetskvinnene og flere. Sorg og Omsorg arrangerer temamøter og organiserer sorggrupper. Interesserte kan ta kontakt med Frivilligsentralen. Koordinator for Sorg og Omsorg i Halden er Kari Sol Tveter. 

ALLE DAGER ELLERS: Møteplass på tvers og formidling og kobling av smått og stort, viktig og rart. Besøksvenner, selvhjelpsgrupper, ledsagerhjelp og mye mer.

Nettløsningen er levert av Monsternett.